Menu

Lyseng pigefodbold går på juleferie med flotte resultater, positiv udvikling og gode oplevelser i bagagen

image
21. december 2019 kl. 13:07

Siden august har Lysengspigernes ungdoms- og seniorhold spillet langt over 200 kampe, og den orange trøje med rævelogoet er på flotteste vis blevet ført frem på et hav af danske stadioner. Efteråret har resultatmæssigt bl.a. budt på topplaceringer i flere af DBU’s bedste ungdomsrækker og pokaler i større stævner som Vildbjerg Cup og Stensballe Talentstævne.

Sideløbende med de gode resultater har alle årgange omhyggeligt givet spilletid og træningstilbud til yngre kræfter i klubbens stædige fokus på talentudvikling af spillere til fremtiden. Det har flyttet mange af lysengpigerne og bl.a. ført til, at hele 17 Lysengspillere på tværs af ungdomsårgangene har deltaget i DBU-samlinger og/eller på DBU’s ungdomslandshold.

Sidst men ikke mindst har Lysengholdene vist en fantastisk klubånd og et stærkt sammenhold baseret på en masse sociale aktiviteter i klubben. Lyseng er et fedt sted at være.

Nedenfor kan du læse en kort evaluering af efterårssæsonen set fra hvert af vores ungdoms- og seniorhold.

 

U13 Liga 1, U13 Liga 3 og U13 C-rækken

Lysengs U13-piger startede op i august med Jan Mundt som ny cheftræner på årgang 2007. 14 dage senere skulle pigerne til det store talentstævne i Stensballe, hvor de bedste hold fra hele Danmark var med. Det blev til en flot 2. plads efter nederlag i straffesparkkonkurrencen mod Greve i finalen.

I DBU-turneringen har U13 liga 1-pigerne vundet rækken, både før og efter ombrydningsrunden i efteråret. Vores liga 3-hold vandt suverænt deres pulje med fem point ned til 2. pladsen og rykker op i Liga 2. 5-mands holdet, som spillede i C rækken, vandt 9 ud af 10 kampe, så der har været masser af sejre til pigerne, uanset hvilket niveau vi har spillet på.

Futsalturneringen er i gang, hvor pigerne allerede er gået videre til regions-/kredsmesterskabet, i både A- og B-rækken her til januar. Flere af pigerne i toppen, men også i bredden, har taget et stort ryk i den rigtige retning her i efteråret, så det bliver spændende at følge, når der skal spilles 11-mands fodbold fremover.

Lige nu er der 35 seje piger i truppen, som kommer næsten hver gang til træning i alt slags vejr. Trænerteamet håber, at der kommer flere piger til, da vi helst skal være mindst 40 i bruttotruppen til to 11-mandshold i fremtiden. / Flemming Gutheil

 

U14 Liga 1B

For U14-pigerne startede sæsonen med et indledende spil om at komme i Liga 1A eller Liga1B.  Det startede godt med en flot og fortjent sejr over foråret nummer to i Liga1, Egebjerg. Derefter fulgte dog to kampe, hvor vi ikke spillede op til vores bedste, hvilket resulterede i en plads i Liga1B. Spillerne var ikke tilfredse med deres præstation i de disse to kampe, og derfor blev vi enige om sammen at arbejde hårdt på træningsbanen for at blive endnu bedre. Siden da har holdet ikke tabt én kamp. Det viser stor styrke, at et hold kan rejse sig og vise en vilje til at kæmpe.

I denne sæson har denne årgang i høj grad udviklet sig som hold. Vi har fået et sammenhængende forsvar med god opbakning mellem backs og midterforsvar og med en dygtig målmand, så der er ikke gået mange mål ind i løbet af efteråret. Vi lægger derudover også stor vægt på, at vi skal turde spille bolden rundt og frem ad banen, hvilket også ligger til grund for træningen.

Vi har i efteråret arbejdet meget med spil på små områder og spil i rum, hvilket kan ses til kampene. Specielt i efterårets kamp mod Kolding, hvor timingen i afleveringerne og løbene var så god, at Kolding selv med en ekstra spiller på banen ikke kunne holde os fra mål. Den sidste turneringskamp i efteråret mod Varde var en direkte kamp om andenpladsen, og vi gik på banen som et hold, og kæmpede som et hold helt til sidste fløjt. Kampen endte 0-0, og vi tager andenpladsen i puljen. Som endnu en understregning af holdets udvikling er der gennem sæsonen 13 forskellige spillere, der har scoret.

I løbet af sæsonen har vi også fået et godt samarbejde op at køre med U15, og syv spillere har spillet én eller flere kampe for U15 i U15 Liga 1.

Af andre højdepunkter er der den månedlige klubaften, hvor spillerne spiser sammen, hygger og månedens spiller bliver kåret. Det styrker det sociale sammenhold og gør, at nye spillere nemmere kommer ind i truppen. Det sociale sammenhold på årgangen er stærkt og bliver vægtet højt. Det bliver investeret i fællesskab fra hver eneste spiller, om det så er fælles omklædning efter træning og kamp, klubaften, morgenmad inden kamp, cykelklub (en flok, der cykler sammen til træning) eller opbakning som tilskuere til de kampe, man ikke selv er med I.

Med denne efterårssæson kan vi på U14 kun glæde os til foråret.  / Peter Blichert-Toft og Tina Kromann

 

U15 Liga 1A og U15C-rækken

Nu hvor året går på hæld, er det på tide, at vi kigger baglæns og ser på det flotte efterår som U15-pigerne har haft.

I sommer overtog Claus Rasmussen og jeg pigerne, efter at de havde været under Jans, Michaels og Niels’ vinger. De tre herrer har gennem årene skabt et super træningsmiljø, og derfor har det været en stor fornøjelse at få lov til at træne pigerne. Vi har at gøre med en trup, der altid møder motiveret op til træning og formår at være elitære, når det kræves, men som også har det godt sammen socialt.

Vi har i efteråret haft masser af sportslig og individuel succes. Vi startede året med at vinde Vildbjerg Cup med syv sejre på stribe, hvilket var en fantastisk start på sæsonen. På holdplan kan det nævnes, at vi endte på en delt 1. plads i Liga 1 sammen med Odense Q. Vores 8-mandshold endte efter en rigtig flot sæson på en 2.plads i deres pulje [se også nedenfor vedr. U15C]. Alle skal have ros, men især vores 8-mandshold, der ofte har været sammensat af spillere, der normalt ikke træner sammen. Det gør netop deres præstation endnu mere imponerende. På det individuelle plan skal det nævnes, at vi har haft hele syv spillere der har spillet flere kampe på U16.

På netop U16 blev Julie O. og Elvira nr. to og tre på den interne topscorerliste, ét mål efter Liv. Ydermere har vores anfører Bonde fået debut på U18DM. Bonde bliver uden tvivl ikke den eneste for denne talentfuld årgang, der får debut i U18DM-ligaen.

Det er heldigvis ikke kun årgang 2005, der er talentfuld i Lyseng. Vi har to fra U14-årgangen, der fast træner med os og indgår i startelleveren. Ydermere har fire spillere fra årgang 2006 spillet kampe for os.

Så alt i alt har både vi trænere og piger haft en super sæson. Nu glæder vi os over at holde juleferie inden vi 8. januar starter træningen igen. Foråret kommer til at byde på et gensyn med VSK Elite Cup, hvor pigerne er forsvarende mestre (og denne gang stiller op i U16-rækken), en tur til Wolfsburg, hvor vi skal møde Wolfsburgs U15-piger og Braunschweigs U17-piger og en spændende kamp mod Kolding Q i pokalturneringens kvartfinale. /Thomas Koudal

 

I løbet af efteråret har U15C-holdet haft 17 forskellige spillere med på 8-mandsholdet, primært fra U15 og U14. Vi har deltaget i DBU’s regionsturnering og mødt modstandere af et fint niveau, som vi generelt har haft godt styr på og har kunnet spille teknisk imod. Vi endte på en andenplads i puljen efter sejre i 5 kampe ud af 7 mulige.

Det har til tider været lidt svært at stille hold og således har det været fantastisk at se samarbejdet mellem de spillere, som har været med, selv om man måske ikke har spillet sammen før. Vi har haft masser af fine fodboldoplevelser, hvor vi ofte har kunnet trække os sejrrigt ud af lige kampe efter at have været bagud. Således har der været masser af god fodbold og udvikling. Vi er fortsat med deltagelse i DBU’s vinterturnering med fem kampe hen over vinteren. /Niels Frimodt Sørensen

 

U16 Liga 1

Inden påbegyndelsen af U16’s efterårssæson havde vi to resultatmål: 1) Vi skulle bevare vores plads i landets bedste pigerække. Dermed krævede at vi blev blandt de bedste fire hold i en svær pulje med gode hold. 2) Vi skulle nå til semifinalen i pokalturneringen. Ydermere havde vi to udviklingsmål: 1) Vi skulle have x spillere fra yngre årgange, der spillede op og 2) Vi skulle have x spillere, der fik U18 DM-debut. Med dette som udgangspunkt vil vi omkring U16 evaluere efterårssæsonen.

For at være ærlig så startede Liga 1-sæsonen faktisk ikke særlig godt. Selvom vi gjorde en god figur og viste spilmæssigt højt niveau, endte vi efter fem kampe med kun ét point. Samtidig røg vi ud af pokalturneringen til Mejrup på straffespark. Pludselig var ét af resultatmålene ikke længere muligt, og samtidig var vi under pres for at nå vores andet resultatmål.

Vi begyndte nu at tage én kamp ad gangen og fokuserede på det, som vi kunne gøre noget ved: Det at spille godt, vise den rigtige vilje til sejr og få nogle point på kontoen. En sen onsdag aften kørte vi til Dalum/Næsby – og det skulle vise sig at være vendepunktet for U16’s efterår. Vi ville vise, hvad IF Lysengs U16-piger er lavet af. I Dalum/Næsby vender vi 0-1 til 3-1 i slutningen af kampen, og forløsningen og glæden var stor, da vi fik tre point på kontoen. Det endeligt at kunne råbe vores sejrsråb var overdrevet fedt!

Vi vinder efterfølgende 6 af 8 mulige kampe, og kunne næstsidste spillerunde sikre os videre deltagelse i U16 Liga 1A! Endelig kunne vi efter sidste spillerunde skue til tabellen og konkludere, at vi slutter på andenpladsen. Vi er dermed blandt Jylland-Fyns otte bedste U16-pigehold!

Hvis vi vender blikket mod vores udviklingsmål, så har hele otte spillere fra hhv. U14 og U15 spillet op på U16, og alle har vist højt niveau. Samtidig har fem U16-spillere fået debut eller været i truppen til U18 DM. Dette vidner om Lysengs generelle høje niveau, og hvordan spillerne har udviklet sig gennem dette efterår.

For at binde en sløjfe på udviklingen i dette efterår skal det også nævnes, at to U16-spillere, Laura Kjærsgård og Marie Gade, har præsteret at få U16-landsholdsdebut. Der skal lyde et stort tillykke herfra med det.

Set over hele sæsonen kan trænerstaben omkring IF Lysengs U16-Piger ikke være andet end tilfredse og glade. Vi har udviklet os sammen igennem hele efterårssæsonen, og samtidig vundet opvarmningsturneringen Stensballe Talentstævne, hvor præmien var en tur i Parken, som alle pigerne fik glæde af efter den flotte afslutning i Liga 1.

Det har været en fornøjelse at følge U16’s udvikling, hvor pigerne har vist klasse holdpræstationer, som har gjort staben omkring holdet stolte. / Jesper Svenningsen

 

U18DM

2019 er ved sin ende, og vi kigger tilbage på et efterår med op- og nedture! U18DM mødtes i slutningen af juli. Der var nye, dog kendte, ansigter til første træning, eftersom Lysengs 2003- årgang var rykket op fra U16. Flere af disse er dog taget ud i den store verden på diverse efterskoler, men en flok blev hængende for at prøve kræfter med U18DM.

En ny ankomst i trænerteamet var Michael Nyame, der samtidig blev ansat som fysisk træner i IF Lysengs pige-/kvindeafdeling. Michaels arbejde i dette efterår har løftet samarbejdet med den fysiske sektor til nye højder og givet pigerne en nærmere relation til bl.a. styrketræning og test.

Allerede fra sommerens første træning var det klart at se, at vi havde med en helt særlig dygtig sammensætning af tøser. De første to kampe viste også tydeligt, hvilke kvaliteter, der var i truppen. 7-2 ude over B93 og 5-0 hjemme over Silkeborg. Så var vi i gang! Sol, smil og sommer over hele linjen.

Inden længe ramte efteråret os dog lidt tidligere end forventet. Vi havde svært ved at finde det gode spil frem, og vi ramte ind i seks kampe uden sejre. En lang og svær periode, hvor der var langt til de nemme løsninger. Efterårets sidste fire kampe gav os 7 point, så stor ros til pigerne for, at de fandt tilbage og genvandt fornemmelsen for sejr.

Selvom der står færre point på kontoen end vi havde håbet på, har der været stor udvikling blandt pigerne. U18DM slår nådesløst til, og man skal være klar igennem alle spilminutter, hvis man vil gå fra banen med en sejr. Denne sæsons pulje har vist, at alle hold kan slå alle hold.

Udover resultaterne i kampe kan det fremhæves, at flere af vores piger har prøvet kræfter med DBU. Vi har haft hele fem spillere udtaget til U17-samlinger hvilket er virkelig flot arbejde af pigerne! Her er der tale om Johanne Guldbæk, Thea Rhode, Sofie Grøn, Maja Ginnerup og Klara Hornsleth. Set i samme udviklingstegn har vi også nydt godt af at afprøve Lysengs yngre kræfter fra U15-U16, hvilket har resulteret i debutkampe til Lara Albayrak (U16), Laura Sofie Kjærsgård (U16), Julie Gregers (U16), Andrea Malling (U16) og Karoline Bonde (U15). Det er alt sammen et resultat af IF Lysengs gode træningsmiljø, og de trænere der er omkring ungdommen!

Hos os på U18 har vi ved flere lejligheder sendt Sofie Grøn, Freja Storm og Helena Pedersen op for at spille 1. division. I alle kampe gjorde pigerne god figur. Kanon arbejde af de tre!

U18DM kan nu se frem imod en længere fodboldfri ferie på ca. 3 uger, før vi igen triller med bolden 7. januar!

Vi går endnu mere spændende tider i møde, hvor vores fodbolduddannelse forsætter, og hvor vi sammen skal rykke os tættere på klubbens overordnerede mål – at vi sammen flytter IF Lyseng til et højere niveau, igennem ungdommen frem imod Kvindeligaen. / Søren Kiilerich

 

U18-2 Liga 1

Efteråret 2019 var på mange måder et efterår som var ventet med spænding efter at holdet i foråret havde spillet liga 2 i U16 rækken og fået kæmpe klø. Godt nok har Lyseng et stærkt setup for vores elitesatsning, og nogen vil måske mene at det er på bekostning af bredden, men U18-2 er tænkt som et breddehold, hvor det vi ønsker at spille fodbold for sjov og ha’ det sjovt til kampe med veninderne. Selvfølgelig går vi efter at vinde, når fløjten lyder, og kampen begynder, for så er vi alle i samme båd, men det er ok at skippe en træning en gang i mellem, hvis arbejde og lektier kræver det.

Vi fik igennem det indledende kvalspil vist, at vi kan stå sammen. Vi vandt vores kvalpulje og fik dermed adgang til Liga 1 og lov til at spille på højeste niveau i efterårets sidste 6 kampe. Det blev også begyndelsen på et kapløb om spillere, og om hvordan vi bedst muligt sikrer, at vores piger kan komme igennem vores Lysengskole som hele mennesker, hvor vi også tager hensyn til pigernes udfordringer ift. både skole, arbejde og fester. Vi endte resultatmæssigt med igen at indløse billet til forårets Liga 1 – hvis det er det, som pigerne ønsker. Dvs. resultatmæssigt indfriede vi mere end forventningerne til efteråret. Men gjorde vi det også ift. spillernes ambitioner? Vi vil så gerne have, at pigerne bliver lidt længere og med det mener vi, at vi rigtigt gerne vil give pigerne et tilbud både, når de er på efterskole, og når de kommer hjem til hverdagen med lektier, fester og arbejde.

Vi vil på U18-2 i foråret forsøge at gå efter at opnå træningstider og kamptidspunkter som kommer til at passe pigerne bedst muligt her. Fodbolden skal hos os være jeres frirum fra hverdagens stress og jag, men vi vil også stille krav til, at vi sammen kan stille hold som på banen kan vise modstanderen, hvad en Lysengspiller er gjort af. Vi har ambitioner, der rækker langt ud over klubbens grænser. Vi ønsker at give pigerne de sjove, lidt skæve, men fede oplevelser.  Hvis nye piger har lyst at være med til at løfte disse udfordringer, er man velkommen også selvom de ikke i dag spiller i Lyseng - klubben for flere, og hvor vi løfter eliten via bredden. /Ulrik Bjerre

 

Kvindesenior 1 – 1. Division

De sidste kampe i efterårssæsonen 2019 er spillet, og det er nu tid til at evaluere lidt på 1. divisionsholdet. Pigerne er gået på velfortjent juleferie efter et efterår med mange indtryk og oplevelser, som nu skal bearbejdes og finde et naturligt sted i ens fodboldbevidsthed. Halvåret, der er spillet, har været utroligt begivenhedsrigt. Med både et trænerskifte og en afslutning med en flot stime af kampe uden nederlag.

Man kan på ingen måde kalde 1. divisionsholdets efterårssæson for hverken almindelig eller kedelig. Efter et knebent nederlag på straffespark til ASA i pokalen (efter at have ført 3-0) stod den på muligheden for at kvalificere sig til oprykningsspillet til Kvindeligaen.

Turneringen startede med to 1-målsnederlag til de to hold, der senere skulle vise sig at ende i toppen af rækken. Herefter fik holdet hentet to sejre i de to følgende kampe. I denne periode blev det også til spilletid til de to U18-spillere Helena Pedersen og Freja Storm. Herefter fulgte en meget svingede spillemæssig og resultatfattig periode. Det viste sig med 1-1 mod ASA, et 0-4 nederlag hjemme til Fortuna. 5-5 mod oprykkerne fra Romalt i en kamp, hvor der nærmest blev scoret efter behag. De mange mål fortsatte med at gå Lyseng imod i den efterfølgende kamp med et 2-6 nederlag hjemme mod JAI, hvilket så desværre også blev sidste gang David og Michael stod i spidsen for pigerne i denne omgang.

Herfra tog et par gamle kendinger i klubben over som trænere med den opgave at forsøge at få resultaterne gjort mere stabile. De to var Martin Møller Kristensen (tidligere U18 DM-træner i klubben) og Thomas Ambrosius (tidligere U18DM-assistenttræner i Lyseng).

Opgaven med at få stabile resultater lykkedes på bedste vis for spillerne og trænerne. Seks kampe gav et udbytte på fem sejre og en uafgjort. En virkelig super flot præstation af trænerne og pigerne i særdeleshed. Specielt 2-1 sejren i næstsidste runde over AaB gav virkelig et bevis på, hvor dygtige spillerne er. Heller ikke den uafgjorte kamp (den første med den nye træner duo) skal glemmes. Hvilken arbejdsindsats og sikke en energi pigerne lagde i denne kamp. Hånden på hjertet kunne vi have vundet denne kamp, men også tabt den, da begge hold brændte et par store chancer i slutningen af kampen.

Den sidste stime uden nederlag giver virkelig en god tro på fremtiden for disse fantastiske piger, som virkelig har vist glæde, spillelyst og masser af hårdt arbejde i jagten på at nå deres og klubbens mål. Jeg har den dybeste respekt for det arbejde spillerne og trænerne har lagt for dagen. Og det har været med tro på tingene og smil på læben hele vejen. Jeg glæder mig rigtig meget til at følge jeres videre færd i det kommende halvår, som handler om at undgå nedrykning og få skabt et solidt fundament til og for fremtiden.

Til denne opgave har vi valgt at ansætte Claus Christiansen, som har en lang karriere som spiller i blandt andet AGF og Herning Fremad bag sig samt en lang karriere som træner med masser af oprykninger og spillerudvikling i højsædet. Herunder som træner for Brabrand og Aarhus Fremad som divisionstræner. Til at hjælpe sig fortsætter Thomas Ambrosius den rejse, han startede med pigerne, da han tiltrådte som assistenttræner med kort varsel i efteråret. Det er en glæde at han har takket ja til at fortsætte sammen med Claus i de kommende 2 år. De to trænere kender hinanden fra deres tidligere tid sammen i AGF og Herning som spillere.

Træningen starter op igen i midten af januar med den nye trænerduo Claus og Thomas (Thomas kender pigerne jo), og det tegner til at blive rigtigt spændende og noget, der skal ses frem til. /Kent Vad Bargisen

 

Kvindesenior 2 – Jyllandsserien

Efterårssæsonen bød på rigtig mange opture for pigerne. Dels vandt vi rækken og rykkede fortjent op i Kvindeserien, og dels, hvad der har været endnu mere vigtigt, har vi været vidne til pigernes opadgående udviklingskurve både som hold og som individer. Pigernes indstilling og altid gode humør, og ikke mindst deres forandringsparathed til altid at prøve noget nyt har været iøjnefaldende. De har været fantastiske til at komme med feedback og til hele tiden udfordre os trænere, hvilket er fantastisk flot for sådan en ung trup.

Kendetegnende for holdet har været, at der er nogle som laver en del mål, der er nogle som assisterer, og der er nogle, som laver de vigtige redninger i målet. Når alt kommer til alt, er holdet dog altid kommet i første række for pigerne.

Som træner er jeg rigtig stolt af det hårde arbejde, som pigerne har lagt for dagen i 2019 og jeg ser frem til opstarten i 2020, hvor vi skal prøve kræfter med Kvindeserien. Til sidst skal der lyde en stor tak til dem, som har arbejdet knaldhårdt og assisteret mig til kampe og til træning. / Stephan Nyrup

 

Kvindesenior 3 – Serie 1

Efteråret 2019 har været en spændende og hård halvsæson for Lyseng-kvindernes 3. hold i Serie 1. En sæson hvor anfører, Pernille Søndergaard Sørensen, i mangel af bedre, stod med trænerhvervet fra sommerferien grundet afgangen af forhenværende træner, Casper Elkjær. Med en hård start i turneringen samtidig med mange skader på både 1. og 2. holdet, så det ud til at blive en sæson op ad bakke. 

Men kærkommen tilgang af tre nye spillere og med hjælp fra både vores 7-mands U18- og U16- hold lykkedes det os alligevel at få kæmpet os til to sejre i de første fire kampe med en kæmpe portion sammenhold og vilje. Og der skal lyde en speciel stor tak til Freja Pedersen fra U18 og Amalie Einholm fra U16 for at steppe op på seniorholdet og gøre en flot indsats i de kampe, hvor vi har haft brug for hjælp. 

Midt på sæsonen overtog undertegnede hvervet som cheftræner. I samarbejde med spillende assistenttræner Pernille, og i takt med, at flere blev skadefri, fandt vi en rytme og en god stamme på holdet, således at vi endte med at få tilkæmpet os en sikker 3. plads med 21 point. Blot 2 point fra førstepladsen, og med en målscore på +11, må det siges at være godkendt i en sæson med 31 forskellige spillere i kamp og blot overlevelse som målsætning.

Så efter en sæson i skadernes tegn, men i særdeleshed også i sammenholdets og viljens tegn, siger vi tak for et godt efterår, og vi glæder os til et forhåbentligt lige så spændende forår. / Pernille Søndergaard Sørensen og Jacob Faaborg-Simonsen.

Information om cookies. Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også information om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold. Hvis du klikke videre på siden, accepterer du vores brug af cookies
Luk